Diane von Fürstenberg. Woman Before Fashion

Tentoonstelling 21.04.23 > 07.01.24

In 2023 creëert het Mode & Kant Museum een evenement!

De wrap dress, de iconische wikkeljurk, bestaat 50 jaar. Dit is dé gelegenheid voor het museum om zijn tentoonstelling te wijden aan de ontwerpster, Diane von Fürstenberg. Een primeur in Europa! Ontdek de buitengewone carrière van deze Belg die een internationale modefiguur werd.

Woman Before Fashion is geen retrospectieve maar een vrije benadering van het werk van Diane von Fürstenberg. De tentoonstelling nodigt de bezoeker uit om de specifieke taal van kleuren en prints van de ontwerpster op haar iconische wikkeljurk te begrijpen. Tussen het samenspel van standpunten en de confrontatie van creaties biedt deze originele tentoonstelling de sleutels tot het begrijpen van de ongelooflijke carrière van een vrouwelijke ontwerper die vrouwen begreep.

Diane von Fürstenberg. Woman Before Fashion